Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności algoparalasalud.es vivio.com.ua Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Masła i pasty

Masło orzechowe wynalazł amerykański lekarz – J. H. Kellogg.
Masła mają szerokie zastosowanie w kuchni. Dużą popularnością cieszy się masło orzechowe, które wielu osobom kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. Istnieje wiele rodzajów masła orzechowego: masło smooth, masło z kawałkami orzechów lub np. z olejem kokosowym.
Masła orzechowe powstają na bazie orzeszków ziemnych. Są popularne w krajach amerykańskich, gdzie mają zastosowanie jako dodatek do pieczywa i składnik domowych wypieków.

Z kolei pasty to popularne produkty w kuchni. Istnieje wiele rodzajów past, w tym np. pasta sezamowa, która ma zastosowanie głównie w kuchni chińskiej, koreańskiej i japońskiej. Dodaje się ją do takich dań jak hummus i baba ghanoush.
Pasta sezamowa powstaje na bazie nasion sezamu, które są lekko podprażane.