Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności algoparalasalud.es vivio.com.ua Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Olej kokosowy EXTRA VIRGIN

Olej kokosowy EXTRA VIRGIN

Olej kokosowy EXTRA VIRGIN

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 opinia klienta)

TŁOCZONY NA ZIMNO, EXTRA VIRGIN

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach. Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych, niezdrowych tłuszczów.

Sprawdź naszą ofertę! Sprawdź naszą ofertę!

Film

Opis

TŁOCZONY NA ZIMNO, EXTRA VIRGIN

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Posiada charakterystyczny, kokosowy zapach. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach.

Olej kokosowy ma wiele zastosowań w kosmetyce, ale na największą skalę jest wykorzystywany w kuchni, gdzie zastępuje wiele tradycyjnych, niezdrowych tłuszczów.

Olej kokosowy nie zawiera utleniaczy, dzięki czemu jest o wiele zdrowszy od popularnych olejów, stosowanych w kuchni. Olej kokosowy jest olejem nieschnącym i po otwarciu, należy go zużyć w ciągu roku.

STOSOWANIE:

Środek spożywczy:
– Z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła lub margaryny.

– Do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje.

– Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

W kosmetyce: Poleca się go do stosowania na zniszczone i rozdwojone końcówki włosów.Używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy oraz ciała.

Ciało: Może być stosowany, jako balsam na skórę całego ciała. Idealny do depilacji oraz po jej wykonaniu.

Włosy: Można stosować, jako maseczkę lub serum na włosy. Olej wetrzeć w skórę głowy i we włosy, pozostawić na 30 minut, potem zmyć łagodnym szamponem.

Twarz: Można stosować do demakijażu twarzy. Niewielką ilość oleju w postaci stałej, nanieść na wacik i oczyścić skórę twarzy i oczu. Po wykonaniu demakijażu, przetrzeć twarz chusteczką, aby usunąć nadmiar oleju.

1 opinia dla Olej kokosowy EXTRA VIRGIN

  1. 5 z 5

    Super olej! Rekomenduję wszystkim! 🙂

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *