Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Olej ze słodkich migdałów surowiec kosmetyczny

Olej ze słodkich migdałów surowiec kosmetyczny

Olej ze słodkich migdałów surowiec kosmetyczny

Olej pochodzi z owoców drzew migdałowych, które osiągają wysokość do 10 metrów. Drzewo to należy do rodziny różowatych  i pochodzi z Azji Środkowej. Posiada owoc w postaci podłużnych, spłaszczonych pestkowców w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów.  Owoce po wysuszeniu nazywane są migdałami i sprzedawane są jako bakalie.

Olej z migdałów otrzymywany jest poprzez nasion drzewa migdałowego i tłoczony w temperaturze 30 stopni. Słodki olejek migdałowy ma zastosowanie w kosmetyce i farmaceutyce.

Olejek migdałowy jest powszechnie znany, jako olejek stosowany w aromaterapii, z uwagi na słodki zapach i miłą woń. Korzysta się z niego w produkcji kosmetyków. Jest odpowiedni do każdego typu cery i nie podrażnia. Stanowi składnik mydeł, emulsji do kąpieli i perfum.

Sprawdź Naszą Ofertę! Sprawdź naszą ofertę!
Kategoria:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej ze słodkich migdałów surowiec kosmetyczny”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Produkty VIVIO taniej nawet o 54%! Kliknij i sprawdź!Kliknij i sprawdź
+