Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności algoparalasalud.es vivio.com.ua Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Przepisy komosa ryżowa biała

1. KREWETKI Z KOMOSĄ I ANANASEM

Krewetki z komosa i ananasem

Składniki:

  • 20 surowych krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • łyżeczka zataru
  • 100g białej komosy ryżowej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pęczek kolendry
  • limonka
  • ¼ ananasa
  • szczypta szafranu
  • sól i pieprz do smaku
  • olej kokosowy do smażenia

Wykonanie:

Komosę wypłucz i ugotuj ze szczyptą szafranu (proporcja 1:2 komosy do wody). Krewetki obierz, usuń przewód pokarmowy i przełóż do miski. Oczyszczoną papryczkę chilli pokrój drobno i dodaj do krewetek wraz z przyprawami, imbirem, olejem, kolendrą i sosem sojowym. Wymieszaj dokładnie. Obranego ananasa pokrój na kawałki. Rozgrzej olej na patelni i przełóż wszystkie składniki z miski. Smaż do momentu aż krewetki nabiorą różowego koloru, po czym dodaj quinoę i ananasa. Podgrzej całość cały czas mieszając. Na końcu, wlej sok z limonki, dodaj posiekaną kolendrę i gotowe.

2. EKSPRESOWE CIASTECZKA Z KOMOSY

cisteczka z komosy

Składniki:

  • 2 banany
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • 6 łyżek białej komosy
  • 6 łyżek czerwonej komosy

Wykonanie:

Ugotuj komosę, dwa rodzaje. Banana rozgnieć widelcem, dodaj komosę i żurawinę. Wymieszaj dokładnie i forum płaskie, okrągłe ciasteczka. Piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez 30 minut.

Author Info

admin

Nie ma komentarzy

Zostaw komentarz