Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności algoparalasalud.es vivio.com.ua Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Przepisy pistacje solone

1. ROLADKI Z KURCZAKA Z PISTACJAMI I SZPINAKIEM

Roladki z pistacjami i szpinakiem

Składniki:

  • 500g piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 50g szpinaku
  • 1 cebula
  • 50g pistacji
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa – do smaku

Wykonanie:
1. Surowe piersi zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj podsmażoną i zmieloną cebulę oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku. Dodaj do szpinaku przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę oraz sól i pieprz. Odstaw.

2. Masę mięsną podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać szpinak, do drugiej grubo posiekane pistacje. Rozłożyć folię spożywczą i z połowy masy z pistacjami uformować prostokąt (ok. 15cm długi i ok. 10cm szeroki). Na tej warstwie ułożyć pośrodku wałek z połowy masy ze szpinakiem. Wałek szpinakowy przykryć z każdej strony masą z pistacjami, pomagając sobie folią. Całość szczelnie zawinąć i wyrównać, formując zgrabną roladkę.

3. Z pozostałego mięsa uformować drugą roladkę: tym razem odwrotnie – warstwa szpinakowa na zewnątrz, pistacjowa w środku. Zawinięte w folię roladki umieścić w garnku z wrzątkiem. Gotować ok. 15-20 minut (podczas gotowania folia sama zejdzie z naszych roladek). Ostudzić. Przed podaniem kroić w plasterki.

Author Info

admin

Nie ma komentarzy

Zostaw komentarz