Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Sól himalajska przepisy

1. GLAZUROWANA MARCHEWKA

GLAZUROWANA MARCHEWKA

Składniki:

  • 500 g młodej marchewki skrojonej w słupki
  • 2 łyżki masła ghee
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego
  • 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
  • 10 g świeżego, startego imbiru
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • odrobina pokrojonej bazylii

Sposób wykonania:

Masło klarowane rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier kokosowy, sól himalajską i imbir. Rozgrzewamy ok. 2 min. Skrojoną marchewkę smażymy na masełku, na dużym ogniu około 3 min. Na patelnię dolewamy odrobinę wody, aby lekko przykryła marchewkę. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 15 min mieszając co jakiś czas. Marchewka ma się przypiec a woda wyparować. Na koniec dodajemy bazylię, a przed podaniem posypujemy nasionami chia.

Summary
recipe image
Recipe Name
GLAZUROWANA MARCHEWKA
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Author Info

admin

Nie ma komentarzy

Zostaw komentarz

Weekend TANIEJ DOSTAWY! Kupuj produkty VIVIO z wysyłką od 3,99zł!Kliknij i sprawdź
+