Z miłości do Zdrowej Żywności

+48 530 044 043 info@vivio.pl vivioeurope.com vivio.pl - sklep zdrowej żywności algoparalasalud.es vivio.com.ua Instagram Vivio Facebook Vivio Youtube cosdlazdrowia

Sól himalajska przepisy

1. GLAZUROWANA MARCHEWKA

GLAZUROWANA MARCHEWKA

Składniki:

  • 500 g młodej marchewki skrojonej w słupki
  • 2 łyżki masła ghee
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego
  • 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
  • 10 g świeżego, startego imbiru
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • odrobina pokrojonej bazylii

Sposób wykonania:

Masło klarowane rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier kokosowy, sól himalajską i imbir. Rozgrzewamy ok. 2 min. Skrojoną marchewkę smażymy na masełku, na dużym ogniu około 3 min. Na patelnię dolewamy odrobinę wody, aby lekko przykryła marchewkę. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy i gotujemy ok. 15 min mieszając co jakiś czas. Marchewka ma się przypiec a woda wyparować. Na koniec dodajemy bazylię, a przed podaniem posypujemy nasionami chia.

Author Info

admin

Nie ma komentarzy

Zostaw komentarz