Olej macadamia surowiec kosmetyczny 100 ml

Olej macadamia surowiec kosmetyczny 100 ml

13,66 

Brak w magazynie

Olej makadamia ma szerokie zastosowanie w naturalnej pielęgnacji. Można używać go do nawilżania i odżywiania włosów i skóry twarzy, do masażu i kąpieli. Niesamowite efekty daje stosowany do pielęgnacji skóry całego ciała, zwłaszcza w tych miejscach, w których zmagasz się z pierwszymi objawami cellulitu oraz z mniejszą jędrnością skóry.

Olej pozyskiwany jest z orzechów makadamia. Dzięki wysokiej zawartości kwasu oleopalmitynowego i skwalenu, które są naturalnymi przeciwutleniaczami, wspomaga regenerację komórek skóry. Ponadto dogłębnie nawilża, poprawia elastyczność i chroni cerę przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Zawiera, m.in. witaminy A, B i E, fenole, lecytynę i składniki mineralne.

Świetnie nawilża skórę i jest lekki – nie pozostawia tłustej warstwy na skórze i szybko się wchłania. Jest uniwersalny – odpowiedni dla każdego typu cery, a szczególnie skóry dojrzałej i suchej oraz wymagającej dogłębnego odżywienia i odbudowy. Warto stosować go po opalaniu lub depilacji, aby szybciej zregenerować skórę.

 

Skład: Olej z orzechów makadamia

 

Stosowanie

Bezpośrednio na skórę twarzy i ciała.

Odpowiedni do masażu.

Można stosować jako dodatek do kąpieli lub innych kosmetyków (typu krem lub kwas hialuronowy).

Polecany do zabiegu olejowania włosów. Można wzbogacić nim również kosmetyki do włosów.

 

Uwagi

Przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.