Olej marchewkowy surowiec kosmetyczny 50ml

Olej marchewkowy surowiec kosmetyczny 50ml

7,92 

Olejek marchewkowy jest surowcem kosmetycznym. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu, witaminy B, C, E, minerałów i kwasów tłuszczowych ma dobroczynne działanie na skórę.

Olejek marchewkowy dzięki dużej zawartości beta-karotenu poprawia koloryt skóry. Nadaje cerze ciemniejszej karnacji, pogłębia i utrwala opaleniznę. W naturalny sposób zwiększa wydzielanie pigmentu, nadając skórze ciepły, złocisty odcień. Chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV, a dzięki zawartości antyoksydantów neutralizuje wolne rodniki, dzięki czemu opóźnia starzenie się skóry.

 

Olejek marchewkowy w przemyśle kosmetycznym jest częstym dodatkiem do kosmetyków bazujących i utrwalających opaleniznę. Preparat dodaje się do kremów, balsamów, olejków czy emulsji przeznaczonych do cery suchej, dojrzałej i starzejącej się.

 

Olejek ma działanie nawilżające skórę, odmładzające, regenerujące i nadające skórze kolorytu zdrowej opalenizny.

 

Cenne właściwości olejku powodują, że sprawdza się on również do pielęgnacji włosów. Preparat można stosować jako odżywkę do codziennego stosowania, dzięki której kosmyki staną się bardziej miękkie i wygładzone. Właściwości nawilżające olejku marchewkowego sprawią, że włosy będą bardziej nawilżone, puszyste i odżywione.

 

Skład: Macerat korzenia marchwi i oleju słonecznikowego

 

Stosowanie:

Stosować bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremów, odżywek, szamponów, balsamów; wpływa regenerująco na skórę po opalaniu.

Do włosów jako odżywka nawilżająca, regenerująca i odżywiająca.

 

Uwagi:

Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.