Olej neem 50ml

9,89 

SKU: ole-nee-50ml Kategorie: , , Kraj pochodzenia: Indie

Drzewo neem, czyli miodla indyjska, to roślina słynąca z wielu właściwości leczniczych, stosowana w medycynie naturalnej. Olej pozyskiwany z nasion tego drzewa ma działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, antybakteryjne. Stosowany jest do pielęgnacji skóry i włosów, walki z grzybicą i egzemą. Olejek jest składnikiem często wykorzystywanym w recepturach kosmetyków ajurwedyjskich.

 

Olejek reguluje pracę gruczołów łojowych, wzmacnia cebulki włosów, łagodzi stany zapalne, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, działa antybakteryjnie i grzybobójczo. Odpowiedni do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci, wspomaga łagodzenie trądziku i łupieżu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub łączony z innymi olejami.

 

Olej neem jest używany jako składnik produktów dentystycznych, takich jak pasty do zębów, płyny do płukania jamy ustnej, dzięki niszczeniu drobnoustrojów wpływa korzystnie na zdrowie zębów i jamy ustnej.

 

Skład: Azadirachta Indica Seed Oil

 

Stosowanie:

Twarz – stosować jako dodatek do kremów i balsamów – zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą;

Włosy – wcierać we włosy i skórę głowy,  potem zmyć delikatnym szamponem. Substancja silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu;

Do kąpieli stóp – pomaga zwalczyć grzybicęstóp (działanie bakteriobójcze i grzybobójcze);

Masaż – dodawać do oleju bazowego.

Aromaterapia.

 

Uwagi:

Olej neem w temperaturze poniżej 23 st. C ma stałą konsystencję.