Olej tamanu surowiec kosmetyczny 50ml (nierafinowany)

Olej tamanu surowiec kosmetyczny 50ml (nierafinowany)

27,49 

Olejek tamanu otrzymywany jest w wyniku tłoczenia pestek owoców drzewa tamanu z Polinezji. Jest to olej całkowicie naturalny, nierafinowany, pozyskany bez użycia rozpuszczalników, ani innych środków chemicznych.

 

Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie linolowego i oleinowego, sprawia, że olejek ma ma właściwości przeciwutleniające.

 

Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne i przeciwbólowe,działa antybakteryjnie, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, zwalcza wolne rodniki, intensywnie regeneruje skórę i redukuje blizny.

 

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.Olej Tamanu sprzyja gojeniu wyprysków, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne oraz redukuje blizny. Dobrze wchłania się w skórę, dając poczucie nawilżenia, uelastycznienia, a także odżywienia.

 

Skład: Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil

 

Stosowanie:

Może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Twarz, ciało, końcówki włosów, jako serum do paznokci -olej tamanu wymieszaj z innym ulubionym olejem lub wzbogać olejem tamanu swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu.

 

Uwagi:

Przechowanie: zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.