Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml

Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml

12,09 

Brak w magazynie

Olej z krokosza jest otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera najwyższy poziom zdrowego kwasu oleinowego, ze wszystkich roślin (aż 60-80%), a także kwas palmitynowy i arachinowy. Jest bogaty w witaminy A i E.

Olej z krokosza jest używany, jako olejek do ciała i dodatek do kosmetyków. Zaleca się go osobom z cerą tłustą i trądzikową, ze skłonnością do stanów zapalnych oraz po depilacjii.