Olej z pestek moreli surowiec kosmetyczny 50ml

Olej z pestek moreli surowiec kosmetyczny 50ml

7,99 

Brak w magazynie

Olejek z pestek moreli z uwagi na swoje właściwości nawilżające, jest polecany przede wszystkim tym, którzy borykają się z problemem suchej i przemęczonej skóry, a także suchych i łamliwych włosów. Cechuje się on dużą zawartością antyoksydantów.

Olej z pestek tłoczony jest na zimno. Każda pestka z moreli zawiera w sobie do 50% oleju. Ten z kolei składa się w prawie 90% z NNKT. Głównym składnikiem oleju z pestek z moreli jest kwas oleinowy (58%), a także kwas linolowy (29%). Są to kwasy z grupy omega-9 i omega-6.

W oleju z pestek moreli znajduje się dużo witaminy A i witaminy E. To złote połączenie dla Twojej skóry. Przyspiesza odnowę komórkową, a jednocześnie regeneruje skórę. Witaminy A i  E to także świetne przeciwutleniacze, które zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Olej z pestek moreli jest używany w produkcji kosmetyków, zwłaszcza kremów przeciwzmarszczkowych i ujędrniających. Jego struktura jest zbliżona do budowy warstwy lipidowej skóry, dzięki czemu doskonale się wchłania, nie podrażnia i nie pozostawia tłustej warstwy. Stosowany zamiast kremu na noc, doskonale nawilża i ujędrnia skórę.Opóźnia powstawanie nowych zmarszczek, a już istniejące ulegają spłyceniu.

Olej z pestek moreli polecamy także osobom mającym problem z delikatną skórą pod oczami. Stosuj go jak zwykły krem pod oczy, wklepując opuszkami palców, a zapomnisz o nieestetycznych cieniach i obrzękach.

Olej z pestek moreli znajduje swoje zastosowanie nie tylko jako substancja nawilżająca przesuszone i łamliwe włosy, ale także jako środek dbający o kondycję skóry głowy.Domowe rytuały, w których wykorzystujemy olej z pestek moreli, pozwalają wygładzić powierzchnię włosów i nadać im połysk. Olejek można dodawać do maseczki lub odżywki do pielęgnacji włosów.

 

Skład: olej z pestek moreli

 

Stosowanie

Skóra – stosuj w czystej postaci – olejek morelowy można stosować samodzielnie, np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli. Sprawdza się do pielęgnacji skóry kobiet w ciąży i dzieci.Stwórz swój kosmetyk od podstaw – użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, serach do twarzy, czy masłach do ciała;

Włosy – może być używany bezpośrednio na włosy i skórę głowy oraz dodawany do kosmetyków do pielęgnacji włosów. Olejowanie włosów – przed planowanym myciem, nanieść olej na całą długość włosów i skórę głowy. Po kilkunastu minutach umyć włosy naturalnym szamponem. Maska na końcówki włosów – codziennie nanieś na końcówki włosów, nie spłukiwać;

Masaż – można stosować jako bazowy olej do masażu.

 

Uwagi

Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 20°C.

Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 3 miesięcy od otwarcia.