Olejek cynamonowy surowiec kosmetyczny 100 ml

Olejek cynamonowy surowiec kosmetyczny 100 ml

48,71 

Olejek cynamonowy jest olejkiem eterycznym otrzymywany jest w procesie destylacji z parą wodną szarobrązowej kory lub liści drzewa cynamonowca cejlońskiego. Posiada bardzo przyjemny, intensywny, korzenny zapach. Zawarte w cynamonie olejki eteryczne pozytywnie wpływają na pracę mózgu, pamięć i koncentrację.

Cynamon działa niszcząco na bakterie i grzyby, dlatego jest używany jako środek na podrażnienia i choroby skóry.

 

Stosowanie

Olejek cynamonowy stanowi świetny dodatek do domowych maseczek kosmetycznych do skóry i włosów.

Może być z powodzeniem stosowany jako środek ochronny przed ukąszeniami komarów.

Olejek cynamonowy jest stosowany także w aromaterapii oraz do kąpieli.

 

Uwagi

Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

Do stosowania zewnętrznego.