Olejek cytrynowy esencja – 30ml

Olejek cytrynowy esencja – 30ml

17,59 

Olej wyróżnia się unikalnym zapachem. Zaliczany jest do olejków eterycznych i ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

Olej ze skórek świeżej cytryny jest otrzymywany w wyniku tłoczenia skórek cytryny. Cytryna ma właściwości odkażające i pobudzające podczas nadmiernej senności. Poprawia też nastrój. Ma zastosowanie w kosmetyce w likwidowaniu przebarwień. Przywraca elastyczność skóry, łagodzi stany zapalne gardła i jamy ustnej.

Olejek ze skórki cytryny jest stosowany w aromaterapii. Dodaje się go do kremów, balsamów, toników oczyszczających i do masażu, po rozcieńczeniu z olejem bazowym.

Należy unikać kontaktu oleju z oczami i nie stosować go uszkodzoną i podrażnioną powierzchnię skóry. Olejek ma zastosowanie wyłącznie zewnętrzne.