Olejek magnezowy surowiec kosmetyczny 250ml

Olejek magnezowy surowiec kosmetyczny 250ml

25,29 

Brak w magazynie

Olejek magnezowy jest to naturalny, nasycony roztwór chlorku magnezu (MgCl2) rozpuszczony w wodzie, o konsystencji przypominającej oliwę.

Olejek magnezowy ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, m.in. jako dezodorant niwelujący przykry zapach potu pod pachami, na stopach i w innych częściach ciała. Jest dodatkiem do zabiegów relaksacyjnych oraz wspomaga pielęgnację cery trądzikowej na plecach i dekolcie. Ponadto: eliminuje bóle, skurcze i stany zapalne, działa natychmiast na relaks mięśni,usuwa zmęczenie, zwiększa siłę i wytrzymałość mięśni, wyciąga kwas mlekowy z mięśni i stawów, wzmacnia kości i stawy, działa rewitalizująco na skórę.

Absorbowany poprzez skórę przywraca prawidłowy poziom magnezu w organizmie kilkakrotnie razy szybciej od doustnej suplementacji, pomijając układ trawienny, bez efektów ubocznych,

 

Skład: 32% wodny roztwór soli magnezu (MgCl2).

 

Stosowanie

Nanieść na powierzchnię pach, stóp lub inne wymagane miejsca i równomiernie wetrzeć rękoma.

Nanieść olejek magnezowy na skórę i rozsmarować na obszarze, w którym występują najczęstsze skurcze, żeby dostarczyć doraźnie magnez w miejsce największego deficytu.

 

Uwagi

Do użytku zewnętrznego.