Olejek paczulowy 10ml

12,09 

Brak w magazynie

Olejek eteryczny paczulowy otrzymuje się w procesie destylacji wysuszonych i sfermentowanych liści paczulki wonnej (Pogostemon cablin), rośliny pochodzącej z obszarów Azji.

Olejek paczulowy ma oryginalny, egzotyczny, ziemisto-drzewny zapach.

Olejek paczulowy jest często stosowany w przemyśle perfumeryjnym, ponieważ jest utrwalaczem zapachów. Nadaje mieszankom zapachowym orientalną nutę.

Stosowany jest w kompresach, masażach lub kosmetykach.Wspomaga gojenie się ran. Dzięki właściwościom antyseptycznym, pomocny jest przy infekcjach skórnych i grzybiczych.Używany w pielęgnacji trądziku, pęknięć i zranień skóry, łupieżu, łuszczycy. Jest skuteczny przy opryszczce.

Może być stosowany do każdego typu cery i włosów szczególnie pomocny przy skórze dojrzałej, zmęczonej i spierzchniętej, przy stanach zapalnych, alergicznych zmianach skórnych i zmarszczkach.

W kominkach zapachowych do odświeżenia i dezynfekcji powietrza oraz do odstraszania owadów, a także przeciw molom.

 

Skład: Pogostemon Cablin Leaf Oil

 

Stosowanie

Masaż – stosować w połączeniu z naturalnymi olejami bazowymi do masażu.

Skóra – można go również używać do kąpieli, kompresów czy jako dodatek do balsamów, mleczek do ciała, kremów, serum i toników tonizujących.

Aromaterapia – za jego pomocą możliwe jest również  naturalne aromatyzowanie powietrza (przy użyciu podgrzewacza, inhalatora parowego czy nasączonej olejkiem chusteczki).

 

Uwagi

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce.

Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Olejek jest przeznaczony wyłącznie do użytku zewnętrznego.